Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

Wokpanna i kolstål de Buyer, 35,5cm

Produktkod: 5114.35

Wokpanna i kolstål de Buyer, 35,5cm

Fler bilder

de Buyer wokpanna i kolstål


Den helt runda wokpannan i kolstål reagerar väldigt snabbt på värme och fördelar den jämnt längs kanterna. 


Wokpannans runda botten är allt i ett: botten blir varm och värmen vandrar sedan jämnt uppåt längs kanterna. På det sättet kan man tillaga råvaror för att sedan flytta dem från kanterna för att få plats med nästa råvara. I en flatbottnad wokpanna skulle inte detta vara möjligt där allt bara skulle glida ner mot botten.


Trots den runda botten går det att använda wokpannan på spisen med hjälp av ställningen. Du beställer ställningen genom att välja "ställning för wokpanna" i rullmenyn. 


Även denna kolstålspanna måste brännas in, vi rekommenderar att du använder Muurikkas ister för det ändamålet.

Tillgänglighet: Slut i lager

Frakt: Fri leverans vid köp över 500kr

Special erbjudande 499,00 Kr

Ordinarie pris 599,00 Kr

(30 dagars öppet köp)

Innehåller moms: 25%

Mer information

Storlek

  • Yttre diameter: 35,5cm
  • Bottendiameter: (rund botten)
  • Höjd: 8,5cm
  • Förstärkning: 1,5mm
  • Vikt: 1,46kg

de Buyer wokpanna i kolstål

de Buyers wokpanna i kolstål har samma egenskaper som en wokpanna i gjutjärn. Fördelarna med kolstål är dock att det är lättare och reagerar snabbare på temperaturskiftningar, vilket är viktigt då man wokar.

Tack vare non-stickegenskaperna är wokpannan perfekt för naturlig och hälsosam mat utan mycket fett.

Den helt runda botten gör att värmen fördelas jämnt längs wokpannans kanter. I wokpannor med flat botten brukar kanterna bli väldigt heta. Wokpannan kan användas på spisplattan med hjälp av en ställning. 

de Buyers wokpanna i kolstål är pefekt för induktionshällar, gasolspisar, grillar och alla andra spistyper.

Wokpanna i kolstål

De Buyers wokpanna i kolstål för perfekta måltider:

Kolstålspannan är hörnstenen i varje kök och nästan lika viktig som kockkniven. Kolstålspannan non-stickegenskaper blir bara bättre med åren, därför är den helt överlägsen i jämförelse med en teflonpanna. Kolstålspannan är dessutom ett hälsosamt alternativ: inga ytkemikalier eller -material hamnar i din mat, så som ofta är fallet med teflonpannor.

Det är ingen slump att professionella kockar väljer kolstålspannor då matlagningen måste lyckas varje gång. Stålets värmefördelning, hållbarhet och non-stickegenskaper är överlägsna faktorer då du vill uppnå den perfekta stekytan.

De Buyer

Det över hundraåriga De Buyer är världens mest uppskattade tillverkare av kolstålsprodukter. Kvaliteten på pannorna har under årens lopp uppnått toppnivå och den traditionella designen är fortfarande mycket praktisk. Speciellt De Buyers kolstålspannor har ikonisk status och de är eftertraktade arvsföremål. Pannans historia skrivs ihop med den mörknande, inbrända ytan. Priset på en kolstålspanna är på nästan samma nivå eller till och med förmånligare än vanliga ytbehandlade stekpannor från affären, så med tiden blir en kolstålspanna betydligt billigare i användning. Det är inte endast fråga om sparande: det är en ren njutning att laga mat i en bra kolstålspanna.

 

Ta i bruk kolstålspannan (inbränning)

Det allra första steget är att bränna in kolstålspannan.

Pannan diskas först i varmt vatten och torkas sedan torr. Sedan värms pannan upp till medeltemperatur och en skvätt olja eller fett tillsätts, till exempel ister eller linfröolja. Efter det höjs temperaturen lite. Då du låter pannan vara på spisplattan en stund mörknar bottenfärgen. Då botten har mörknat, låt pannan svalna och torka bort överlopps fett. Upprepa processen: 3-4 gånger räcker för ett bra resultat, men det bästa resultatet kan kräva upp till 10-11 upprepningar. Här hittar du mera information om inbränning.

Skötsel av kolstålspannan

Till skillnad från stekpannor med ytbeläggning tål kolstålspannor även redskap i metall, men det lönar sig att använda redskap i silikon, trä eller plast. På det sättet hålls pannans stekyta i bästa skick. Om ytan repas eller om maten bränns fast kan pannan slipas lätt med sandpapper, bränn sedan inpannan. 

Om kolstålspannan bucklas med tiden, till exempel vid användning i mycket höga temperaturer, går den att räta upp genom att slå på botten med en hammare underifrån.

Rengöring av kolstålspannan

Diska kolstålspannan endast för hand i varmt vatten. Fastbrända matrester kan torkas bort med en tvättsvamp. Lägg inte en stekhet panna i kallt vatten, då kan pannan vridas. Torka kolstålspannan efter varje tvätt med papper eller på spisens eftervärme och torka in den med matolja så att den inte rostar.

Wokpanna: diameter 35,5 cm, höjd 8,5 cm, tjocklek 1,5 mm, helhetsbredd med handtag 69,5cm. Vikt 1,46 kg. 

Det utmärkta hjälpmedlet för tillagning av olika wokrätter är en julienneskärare. Här hitttar du den.

 

 

Mer information

Produkt ID 5114.35
Garanti Livslängd

Produktfiler

Inga filer tillgängliga.

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

please wait...