Snabb leverans2-5 vardagar
Produkter till både fritidstugan och villan

Vedklyv

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Försök att ta bort några filter:

Spara tid och gör ditt arbete mer effektivt med en vedklyv

 

Att klyva ved är något som de flesta av oss inte gillar särskilt mycket. Att klyva ved tar lång tid och det är tungt arbete. En vedklyv passar perfekt för dig som tycker att det tar alltför länge att hugga ved den vanliga vägen med en yxa.Vad är en vedklyv och hur fungerar den?

 

En vedklyv är helt enkelt en maskin som hjälper dig med att klyva ved. Maskinen sköter klyvningen - du behöver endast mata in trädbitar i maskinen. Vedklyven sågar trädbiten i mindre bitar eller kapar i mindre delar som en giljotin.

 

Det finns flera olika typer av vedklyvar, bl.a. motoriserade vedklyvar, hydrauliska vedklyvar, sågmodell, giljotinmodell, stående vedklyvar osv. Vår kundtjänst hjälper dig gärna med att välja rätt modell.

 

Fördelar med en vedklyv

 

Med en vedklyv klyver du snabbt och enkelt stora träbitar, stockar och träd till brännved. Varje trädbit blir lika stor och då kan du vara säker på att veden passar i bastuugnen, spisen eller trädgårdsgrillen. Dessutom behöver du inte anstränga dig lika mycket och du kan undvika ryggskador el.dyl. som kan uppstå om du hugger ved med en yxa.

 

Det är många som undrar över säkerheten i samband med att använda en vedklyv. Vi vågar påstå att det är säkrare att använda en vedklyv än att hugga ved med en yxa. Detta kräver såklart att du använder vedklyven på rätt sätt (enligt bruksanvisningen). Det finns flera inbyggda säkerhetsfunktioner i maskinerna, vilket hjälper dig att undvika skador.

 

Vilken vedklyv bör jag välja?

 

Det första du bör fundera på är hur tjocka trädbitar du behöver kapa med klyven. Ju större och kraftigare vedklyv, desto tjockare trädbitar klarar den att hugga. Du kan läsa mer om egenskaperna genom att klicka dig fram till produktsidan.Du bör även fundera på var du kommer att ha vedklyven - behöver du flytta på den ofta eller ligger den alltid på samma plats? Ifall du behöver flytta på den ofta, lönar det sig att skaffa en modell med hjul.Det sista du bör fundera på är vilken driftsteknik passar bäst för dig. Det finns vedklyvar med traktordrift, elmotordrift och förbränningsmotordrift. En elmotor passar bäst för bruk inomhus (t.ex. i ett garage) och en vedklyv med förbränningsmotor bäst för utomhusbruk.Kom ihåg att du kan alltid kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med att välja rätt vedklyv för ditt behov.

© 2021 Copyright EGRILLEN.SE