Snabb leverans2-5 vardagar
Produkter till både fritidstugan och villan

Tyngdtäcke

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

Tyngdtäcken från vår nätbutik - Sveriges bästa urval!

Tyngdtäcken har vuxit i popularitet under de senaste åren, och det är inte utan anledning. Detta täcke har exakt samma effekt som de gamla lapptäckena som vi säkert sett både i stugor och hemma hos mor- och farföräldrarna. Idén och känslan är densamma! Täcket tynger ner med en jämn, större vikt som i sin tur ger en psykologisk effekt i form av avkoppling och stresslindring.

VÅRA KUNDER BERÄTTAR OM TYNGDTÄCKET:

"Jag har använt tyngdtäcket NORDILON LUXUS 6,8 kg i ett par veckor och jag har aldrig förut sovit så bra som nu - tack! Jag är av naturen en person som oroar mig och förut spenderade jag de tidiga morgontimmarna med att vara vaken och älta mina och andras bekymmer. Jag har även legat vaken många nätter, utan att känna mig i orolig, i väntan på sömnen. Med åldern, samt på grund av att jag sover på sidan, har höften börjat värka nattetid och väckt mig med några timmars mellanrum. Nu är höftvärken och sömnlösa nätter ett minne blott. Jättestort tack för tyngdtäcket! " - Raija

VAL AV TYNGDTÄCKE:

Vi rekommenderar att du alltid väljer ett tyngdtäcke som motsvarar 10–15 % av din kroppsvikt. Det vill säga, om du väger 70 kg motsvarar 10 % ett tyngdtäcke på 7 kg.

Våra mest populära tyngdtäcken är:

VARFÖR TYNGDTÄCKE?

Ett tyngdtäcke garanterar en god natts sömn. Täcket sluter sig intill kroppen hela natten, påslakanet trasslar inte in sig och den som sover bredvid kan heller inte sno åt sig täcket. Täckets vikt kan variera mellan 5–15 kg, så det är verkligen inte ett lätt täcke. Dock är det ändå inte för stort, utan har en minimal tjocklek. Trots det är täcket varmt även under en mörk vinternatt!

Den psykologiska effekten av tyngdtäcket beror på täckets tyngd på kroppen. Täcket riktigt omfamnar den sovande personen under natten. Det skapar en känsla av trygghet, som i sin tur lindrar stress när kroppen vågar slappna av. Samtidigt förbättras sömnkvalitén!

När tyngdtäcket inte används ligger den med fördel i sängen. Täcket blir inte knöligt som andra tjocka täcken och därmed ligger även överkastet jämnt och snyggt på sängen.

BRA ATT VETA OM BESTÄLLNING OCH LEVERANS AV TYNGDTÄCKET:

  • Om du lider av luftvägs- eller hjärt- och kärlsjukdom, har frakturer eller osteoporos så rekommenderas inte användning av tyngdprodukter.
  • Kan tvättas vid 30 °C (ett milt tvättprogram/skonsam tvätt) samt torktumlas försiktigt.
  • Vi säljer produkter som har testats och alla våra tyngdtäcken är giftfria, ekologiska, luktfria och allergivänliga.
  • Ett täcke är en hygienprodukt. För att säkerställa att produkterna är hygieniska kan hygienprodukten inte returneras efter att den använts.

Tyngdtäcken levereras snabbt från vårt lager

Tyngdtäcken fraktas kostnadsfritt till ett lokalt postombud! Men om du beställer mer än ett täcke i samma beställning som överstiger 125 Euro levererar vi din beställning kostnadsfritt hem till dig!© 2021 Copyright EGRILLEN.SE