Snabb leverans2-5 vardagar
Produkter till både fritidstugan och villan

SUP-bräda

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Ett roligt och effektivt sätt att röra på sig!

 

SUP kommer från engelska och det står för Stand Up Paddleboarding. SUP går i sin enkelhet ut på att man står på en surfbräda (SUP-bräda) och paddlar längs vattnet med en paddel. SUP är en världens snabbaste växande sporter just nu! Du kan åka med SUP-brädan på sjöar, floder, vikar, på det öppna havet och även i små vågor.

 

SUP-paddling passar för alla

 

SUP passar för alla i familjen - oberoende av ålder! Det är enkelt att komma igång, du kan även åka på knä ifall det känns svårt att stå upp i början. Om ni har barn i familjen, kan du låta dem sitta på brädan medan du själv paddlar. Vi har också SUP-brädor för barn. För de som söker utmaning och träning finns det smalare brädor som gör att man måste anstränga musklerna ordentligt för att hållas på brädan. Du kan även träna yoga på brädan!

 

Att åka SUP-bräda är bra träning för hela kroppen

 

Att paddla med en SUP-bräda är effektiv träning för hela kroppen, speciellt för mag- och ryggmusklerna. Jämfört med t.ex. paddling får du en mångsidigare träning eftersom du står på brädan och använder även lårmusklerna då du paddlar. Att paddla SUP förstärker musklerna i hela kroppen, ökar uthålligheten och förbättrar din balans!

 

Hurdan SUP-bräda bör jag välja?

 

Det första du bör tänka på är var du kommer att paddla. Vill du paddla i vågor, strömt vatten eller på en liten sjö med stilla vatten? Även dina egenskaper (vikt och höjd) påverkar valet av bräda. En person som är 190 cm och 100 kg behöver en längre och bredare bräda än en person som är 160 lång och väger 60 kg.

 

Lång eller kort bräda?

 

En All Around bräda passar bäst för nybörjare eftersom du kan åka med den i alla "terräng". Ifall du kommer åka i vågor eller ström vatten bör du skaffa en kortare och bredare modell. Ifall du söker (fysisk) utmaning och tänker paddla i längre sträckor lönar det sig att skaffa en längre och smalare modell.

 

En längre SUP-bräda glider bättre i vattnet och det är lättare att stå på den eftersom den har en större volym. En längre bräda är dock svårare att styra p.g.a. längden (det är alltså svårare att svänga med den). Ju kortare brädan är, desto lättare är det att svänga med den. Detta gör att det kan kännas roligare och häftigare att stå på en kort bräda. En kortare bräda är dessutom enklare att transportera t.ex. i bilen.

Uppblåsbar eller fast SUP-bräda?

Fasta brädor är styvare, vilket betyder att de glider effektivare på vattnet - du kommer längre med varje paddeltag jämför med en uppblåsbar bräda. En uppblåsbar bräda är enklare att transportera, den tar mindre plats i förrådet och den tål små smällar bättre (t.ex. om du tänker landstiga på steniga stränder).

 

Vilken utrustning behöver jag?

 

Du klarar dig redan långt med brädan och ett paddel, men vissa tillbehöver kan göra upplevelsen ända bättre, speciellt ifall du åker ofta ut på äventyr med din SUP.

 

Red Paddle Co väska för SUP-brädan
Red Paddle Co paddel-väska
RPC High Pressure pump
Sittplats till SUP-brädan

 

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst ifall du har frågor eller om du behöver mer hjälp med att välja rätt SUP-bräda.

© 2021 Copyright EGRILLEN.SE