Varukorg:

0 produkt(er) - 0,00 Kr

    Du har inga produkter i din köpkorg

Sous vide ALL INCLUSIVE

Fler bilder

Sous vide ALL INCLUSIVE

Produktkod: 79800+253491/6575+253493

Den mycket omtalade metoden Sous Vide, är en idiotsäker metod, som betyder ”under vakuum” på franska. Det är frågan om matlagning vid en låg och ideal temperatur. Tillagning Sous Vide innebär, att du innesluter köttet med kryddorna i vakuumtät plastpåse och lägger cirkulatorn i kokvattnet.


 


Temperaturen hålls hela tiden vid samma värme, felmargnialen är 0,1 °C. Själva tillagningstiden kan varieras helt beroende på hur sidorätter tillagas. Köttet är alltid perfekt vid serveringen. 

Detta paket innehåller:

Vakummaskin 125W vit

Antal: 1

Tillgänglighet: FINNS I LAGER! Expressleverans, 2-5 vardagar leverans till postombud och hemleverans.

Vakummaskin 125W vit

Cirkulator KOBE Sous Vide

Antal: 1

Tillgänglighet: FINNS I LAGER! Expressleverans, 2-5 vardagar leverans till postombud och hemleverans.

Cirkulator KOBE Sous Vide

Tillgänglighet: produktspecifik leveranstid ovan

Special erbjudande 1 790,00 Kr

Ordinarie pris 2 285,00 Kr

MOMS25%

Mer information

Genom att laga mat Sous Vide, tillverkas livsmedlen vakuumförpackade i en låg temperatur. Matlagning sker exakt vid den temperatur, vid vilken det bästa resultatet uppnås med råmaterialet.

Om man till exempel vill uppnå en 58 graders innertemperatur i steken, tillreder man hela processen exakt vid 58 grader. Denna cirkulator upprätthåller temperaturen hela tiden vid samma värme, felmargnialen är 0,1 °C. På dett sätt, är råmaterialet aldrig under- eller överkokt, och graden av mognad är noggrant under kontroll.  

Denna process möjliggör ett homogent och ett alltid reproducerbart resultat. Det är därför ingen överraskning, att de förnämnsta restaurangerna runt om i världen använder Sous Vide -metoden, som huvudmetod.

 

Cirkulator KOBE Sous Vide

Den exakta temperaturen med Sous Vide –metoden, är en av de mest betydande fördelar jämfört med alla andra metoder. Sous Vide -metoden innehåller också en hel del andra fördelar.

Eftersom matlagninstiderna är relativt långa, har differensen på några minuter eller timmar ingen negativ inverkan på matlagningsprocessen. Tack vare detta, tar matlagninen av olika råvaror ingen exakt tid. Matportionerna kan lagas på begäran av matgästerna.

Genom att vakuumförpacka råvarorna, får man också en hel del fördelar. En vakuumförpackad råvara oxideras inte och aeroba bakterier kan inte reproducera sig i ett lågtempererat vattenbad. I ett vakuum sker det inte heller någon avdunstning, så att smakerna inte löser sig i kokvattnet.

Metoden bevarar både saftigheten och smaken och aromerna i det stycke mat och råvara som tillagas. Av denna anledning, är smakerna verkligen intensiva. Då man lagar mat Sous Vide, blir maten också mycket näringsrik, eftersom råvaran behåller alla näringsdelar.

En av de mest överlägsna fördelarna med Sous Vide är, att de segaste råvarorna faller sönder i smulor, utan att bli överkokta. Ofta är de segaste och billigaste delarna de mest välsmakande. På grund av dess seghet, används de ofta endast som överkokta exempel i gryträtter.

Sous Vide tillagar dessa delar vid en låg temperatur, även i flera dygn. Då blir köttets struktur verkligen bra; medium.

På detta sätt når man ett unikt resultat, som avviker sig från alla andra metoder i avseende av smak, mognadsgrad och struktur, vilket är en av de största och mest bevarade ”hemligheterna” hos de bästa restaurangerna. 

Obs, beträffande hygien och smak

Eftersom maten tillagas Sous Vide, vid låg temperatur, vänligen kolla upp följande, så att maten inte förstörs:

  • • Pastörisering gör råvaran riktigt gott. I praktiken sker detta genom en tillräckligt lång tillagningstid. Vi rekommenderar, att man lagar råvaran i mer än 54,4 ° C, då dör största delen av alla skadliga bakterier. Den tillräckliga tillagningstiden beror helt på råvaran och dess tjocklek.
  • • Hygienen bör alltid vara första klass, när det gäller bearbetning av råvaror. Då nås råvarorona inom vakuumet inte av diverse föroreningar. OBSERVERA! Framför allt får kyckling och fisk inte någonsin komma i kontakt med vara via en skärbräda eller kniv.
  • • Vakuumpåsen sänks ner i ett vattenbad på exakt inställd och noga kontrollerad temperatur. Den skall vara under ytan hela tillagningstiden, för att kontinuerligt och stabilt upprätthållas i rätt temperatur. Vattenbadsmetoden ger exakt kontroll över tillagningsgraden.
  • • Råvarorna skall alltid vara förstaklassiga och färska, eftersom med Sous Vide kommer smaken bättre till sin rätt, speciellt jämfört med andra metoder.
  • • Med att reglera temperaturen, kan man reglerar både saftigheten och strukturen (genom att man justerar tillagningstiden, uppnås mörheten i maten). Alltför lång matlagning är inte nödvändigtvis maten till godo, även om mörheten förbättras under en längre tid. Om du håller råvaran inne för länge, kan den mosas, vilket försvårar ätandet och det blir svårare att bita maten.

Sous vide –metoden, steg för steg

1 .Råvarorna kan vid behov skärs i bitar i önskad storlek.

2. Råvaror kryddas. Kontrollera noga, att alla kryddor blir kvar på råvarans yta under hela tillagningstiden. Råvarnans smaker blir betydligt starkare än vid andra tillagningsmetoder. (Se videon i slutet).

3. Råvaran innesluts i en vakuumtät plastpåse.

4. Vakuumpäsen sänks ner i ett vattenbad på exakt inställd och kontrollerad temperatur tillräckligt länge, så att råvaran pastöriseras och strukturen blir exakt den grad som önskas.

5. Ta ut maten och servera. Före detta, kan man tillföra en smakrik och aptitlig yta i en stekpanna eller på grillen. 

Vad kan tillverkas Sous vide?

Sous Vide är en utmärkt metod för tillverkning av ett stort antal olika råmaterial / måltid. Maten kommer att få en mycket fin struktur och framför allt en riktigt intensiv smak.

  • Kött
  • Fisk
  • Kyckling
  • Ägg
  • Grönsaker
  • Glassmassa

Hur fungerar Melissa cirkulator?

- Temperaturen hålls hela tiden vid samma värme, felmargnialen är 0,1 °C

- 800W effekt

- Cikulationspumpens rotationshastighet 8,5 liter per minut

  • 220–240 V, 50Hz
  • Termisk effekt: Max 800 W (220 V)
  • Min temperatur Förinställd temperatur 20°C (68 0F)
  • Max temperatur 99°C (210,20 0F) Temperaturstabilitet ± 1 %
  • Cirkulationspump: max 8,50 l/min./2,25 gal/min.
  • Behållarens maximala storlek: 15 l
  • Material i kontakt med vatten: Hölje av rostfritt stål, polypropen (pumplock)

YTTERLIGARE ALTERNATIV Vakuummaskin och vakuumpåsen

Om du ännu inte äger en vakuummaskin, kan du bekvämt handla in den hos oss. Se vidare på vår sida: "Våra kunder har också köpt dessa", då kan du se vakuummaskinen och vakuumförpackningar. Vakuummaskinens effekt är 170W. Förpackningen innehåller två rullor på fem meter. Se vidare på information om vakuummaskinen här.

 

 

Mer information

Produkt ID 79800+253491/6575+253493
Garanti .

Produktfiler

Inga filer tillgängliga.

please wait...