Snabb leverans2-5 vardagar
Produkter till både fritidstugan och villan
Singles day 2022

Kamado-grillar

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

Vad är en kamadogrill?

 

Kamado är en keramisk kolgrill som håller värmen länge. Den keramiska isoleringen gör att värmen hålls inne i grillen så man behöver inte använda så mycket kol. Detta är en stor fördel jämfört med traditionella kolgrillar! Kamado har flera olika funktioner. Du kan grilla (såklart), röka, rosta och baka på grillen. Det finns flera olika typer av kamadogrillar: Vi säljer Big Green Egg och vårt eget märke Kobe Kamado.

 

>> Kamadogrillarna levereras med fri frakt ända fram till dörren! <<


Du behöver inte vara en mästerkock!

 

  • - Låt locket vara stängt då du grillar, då är luftintaget så litet som möjligt. Luft påverkar mycket på resultatet på kamadogrillar.
  • - Kol är mer effektivt än briketter. Kol är också en mera ekologisk lösning.
  • - Använd inte tändvätska då du tänder en kamadogrill, använd istället grillbitar. De absorberas av keramiken och ger extra doft till det du grillar.
  • - Man måste lära sig att använda en kamadogrill, men du behöver inte vara en Michelinkock. Extra noggrann måste man vara med mängden kol och luftintag. För mycket av någondera gör att grillen blir för varm och då svalnar den inte heller lika lätt.
  • - Finns det kamadogrillar med motoriserade grillspett? Nej. Men du kan ha slow cook på en kamadogrill då det är enkelt att justera värmen.


Hur är en bra kamadogrill?


Frågan lyder snarare: Hurdan är du? Det är bra att välja en kamado enligt hur mycket jobb du är villig att göra. Beroende på märke följer det med olika delar, eller så måste de beställas skilt. Hur stor grillen ska vara beror på hur mycket du flyttar på den. Till exempel är den populära modellen Big Green Egg Large väldigt tung även om man flyttar den med hjälp av benen. Kamadogrillar håller i evigheter, vissa har även livstids garanti.

 

Kamadogrillarnas historia

 

Det har hittats rester av den första kamadogrillen i Kina, daterad 3000 år bakåt i tiden. Den egentliga kamadogrillen utvecklades ändå i Japan, den hade lerkruka med luftintag och avtagbart lock. Denna behållare kallades för ”Mushikamado”. Behållaren av lera var väldigt populär i Japan och efter andra världskriget blev den bekant också för amerikanerna. Mushikamado fick kortformen kamado, som på japanska betyder stekyta. De första exemplaren var tillverkade i lera, men nuförtiden är de tillverkade i keramik. Keramiken gör att eldstaden inte spricker som i det gjorde i lera.

© 2021 Copyright EGRILLEN.SE